Historie

WELKOM OP DE WEBSITE VAN ’T CENTRUM eten, drinken en feesten.
In het uiterste puntje van het land tussen Maas en Waal ligt Dreumel met ’t Centrum. Sinds jaar en dag een uitgesproken locatie voor zowel zakelijke doeleinden als particuliere gelegenheden. Met feestelijke zaal, een café waar het goed toeven is, en een brasserie met uitstekende keuken.
Gezellig borrelen voor uw verjaardagsfeestje, lekker tafelen met de hele familie ter gelegenheid van de huwelijksdag, feesten met vrienden en familie op uw trouwfeest. Kermis, carnaval, cabaret en kerst, zomaar wat voorbeelden van de veelzijdigheid van ’t centrum.
’t Centrum een gastvrije locatie in het hartje van Dreumel alwaar je kunt genieten van een hapje en een drankje, waar je het gevoel krijgt dat je echt welkom bent. Een begrip in de regio als het gaat om de verzorging van feestelijke ontmoetingen, met elk feest zijn eigen karakter. Zoals beschreven in de geschiedenis heeft dit gebouw door de jaren heen verscheidene functies gehad. De laatste decennia groeide het uit tot een bruisende gelegenheid met uiteenlopende mogelijkheden.

Het verleden

In 1929 werden er in ’s Hertogenbosch plannen uitgewerkt voor het bouwen van een Patronaatsgebouw te Dreumel.
Het rooms-katholieke jongenspatronaat werd tijdens de oorlog van 40/45 van recreatiezaal voor paters omgebouwd tot tijdelijke kerk, daar de kerk teveel te verduren had door beschietingen. Na de oorlog kreeg het gebouw functie als filmgebouw, na 1966 gaf men het terug aan de R.K. plattelandsjongeren waarna de kerk het in 1969 verkocht aan een particulier. Het gebouw kreeg een nieuwe bestaansfunctie. Het toneel werd gebruikt voor de jaarlijkse uitvoeringen van de plaatselijke toneelvereniging. In 1980 werd Piet Bouman eigenaar. Deze is letterlijk en figuurlijk gaan bouwen aan een bloeiend bedrijf dat niet meer weg te denken was. In 2000 trad zoon Jan in de voetsporen van zijn vader die nu het bedrijf voortzet samen met z’n vrouw. Anno 2009 werd een start gemaakt voor de herontwikkeling van het gebied tegenover de kerk. Dit gaf ook voor ’t Centrum stof tot nadenken. Jan’s passie voor koken vroeg om verandering. Vanaf dat moment werd er gebouwd aan een nieuwe toekomst dat er voor gezorgd heeft dat er eind 2015 een compleet vernieuwd bedrijf is herrezen.